3. Methodes
  4. Bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs

De groepen 1 en 2 hebben 's morgens en 's middags bewegingsonderwijs. Dit kan binnen of buiten plaatsvinden. Iedere dinsdag en vrijdag wordt er een gymles in het speellokaal gegeven. Wanneer de kinderen binnen blijven worden in het speellokaal spelletjes gedaan. Er wordt gedanst, geklommen, geklauterd of met kleine materialen gewerkt. Buiten wordt gespeeld met zand, karren en sjouwmateriaal.

Tijdens de gymles dragen de kinderen een sportbroekje, een shirt en gymschoenen, liefst niet met zwarte zolen i.v.m. strepen! Voor de kinderen van de groepen 1/2 zijn gymschoentjes met klittenbandsluiting erg handig! De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 brengen een handdoek mee naar school. De leerlingen mogen na de les hun voeten wassen. Sieraden moeten, in verband met de veiligheid, worden afgedaan. Bij zoekraken en dergelijke is de school niet aansprakelijk. Wanneer een kind om medische redenen niet kan deelnemen aan de gymles, willen wij dit graag persoonlijk of door middel van een briefje van u horen.

De leerlingen van groep 4 nemen de tweede helft van het schooljaar elke maandagmiddag deel aan de zwemles in “De Banakker”. De leerlingen gaan hier met de bus naar toe. Het doel is alle kinderen van groep 4 het A-diploma te laten behalen. Er wordt in groep 4 nog wel geoefend voor het B-diploma, het afzwemmen dient echter tijdens de particuliere zwemles te gebeuren.