2. Leerlingen
  3. Groep 6
  4. Groep 6 a

Groep 6 a

Mijn naam is Miranda en ik werk sinds 2003 met veel plezier op De Hofstee. De afgelopen jaren heb ik vooral in de bovenbouw gestaan. Dit jaar ga ik voor het vijfde jaar groep 6 doen en daar heb ik erg veel zin in. Ik zit sinds een aantal jaar in de MR. Ook ben ik de reken coördinator op de Hofstee. Op vrijdag is juf Yvette in mijn groep en ben ik op school om extra met kinderen te oefenen met rekenen. Ik woon in Made. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen en te zwemmen.

Juf Miranda

Dit vinden de leerlingen van Juf Miranda:

Wat kan je juf heel goed?

Ze kan best wel goed lesgeven, omdat ze heel goed kan uitleggen wat we moeten doen. En als kinderen iets stout doen dan wordt ze wel boos maar dat is goed.

Welk vak is je juf heel goed?

Taal, ze legt de opdracht heel goed uit, ze zegt niet meteen dit mag je maken.

Heel veel kinderen hebben moeten met spelling dan legt ze goed uit hoe ze het moeten doen.

Wat vind je het grappigst aan je juf?

Ze maakt grappige grapjes bijvoorbeeld sommige kinderen doen wel eens zeggen wat je niet doet en dan zegt ze dat moet je niet doen en dat zegt ze dan heel grapjes. Soms moet ze lachen om dansjes die wij deden. De juffrouw las het boek voor over meester kees en daarom moesten we heel erg lachen want daar stonden hele rare dingen in.

Wat ga je missen als je naar een andere groep gaat?

Zij kon altijd heel goed uitleggen en ze is best wel lief, zeker. Ze is altijd heel gezellig samen met ons. En we gaan haar grapjes missen.

Hoi, ik werk al heel wat jaren op de Hofstee. Ik heb vaak een eigen groep gehad, maar dit jaar sta ik in 4B, 4C, 6A en 8B. Erg leuk! Zo zie ik nog eens wat! In die groepen mag ik vaak muziek of gym geven omdat ik dat graag doe.

Ik hou ook heel erg van knutselen dus doe ik veel voor het Hofstee Atelier.

In mijn vrije tijd ga ik graag buiten klimmen in de rotsen, geocachen of wandelen. Binnen speel ik graag gezelschapsspelletjes, toneel of gitaar en vind ik het heerlijk om te tekenen, schilderen of te knutselen (Je hebt PinO vast al gezien).

juf Yvette

Dit vinden de leerlingen van Juf Yvette:

Wat kan je juf heel goed?

Tekenen en uitleggen. Gek doen, als ze gek doet dan staan we achter onze stoel dan moeten we effe alles loslaten en heel gek doen, even omhoog.

Wat vind je grappig aan je juf?

Heel veel grappige dingen is niet op te noemen, bij het knutselen hele gekke bewegingen.

Ze kan heel serieus zijn en dan kan ze wel eens boos worden, maar dat is maar heel soms.

Welk vak is je juf heel goed?

Ze kan het beste knutselen want ze maakt altijd leuke en gekke dingen, we moesten met tekenen hele gekke vormpjes maken.

Wat ga je missen als je naar een andere groep gaat?

Missen omdat ze zo lief was, hoe lief ze tegen ons doet, ze geeft leuke rekenlessen. Als we klaar zijn hands up0, stop handen omhoog.

Informatieboekje groep 6