2. Informatie
  4. Label BPS

Label BPS

donderdag 8 november 2018

4. begaafdheidsscholen-300x137.jpgAls Hofstee is het onze visie dat we, binnen onze mogelijkheden, streven naar het bieden van onderwijs op maat aan alle leerlingen. We trachten onderwijs aan te bieden op een kwalitatief hoog niveau en proberen in onze lessen het maximale uit ieder kind te halen.
Daarop aanvullend bieden wij ook al bijna 15 jaar passend onderwijs aan onze meer- en hoogbegaafde kinderen. Dit is opgebouwd uit een aangepast programma op maat in de groep, alsook het aanbieden van begeleiding buiten de groep, waaronder Topspel en Topwerk. We maken ons hard voor ieder kind binnen het reguliere onderwijs als afspiegeling van de maatschappij en ter voorbereiding op de toekomst.

Sinds januari 2018 zijn wij aspirant-lid van de verenging voor begaafdheidsprofielscholen (BPS).
Wanneer je als school actief bent in beleid en uitvoering van een aangepast lesprogramma, dan kun je in aanmerking komen voor het label begaafdheidsprofielschool. Het aanbieden van uitdaging en verdieping voor meer- en hoogbegaafden, alsook op maat gesneden begeleiding zijn onderdeel van de voorwaarden.
De Hofstee gebruikt dit beleid en de uitgangspunten, deze visie en de inhoud van haar onderwijsaanbod voor álle leerlingen binnen onze school.

Als Hofstee gaan wij voor het officiële label begaafdheidsprofielschool. Wij zijn in volle voorbereiding om de vereniging van de begaafdheidsprofielscholen te ontvangen.

Terug naar overzicht Pagina afdrukken